L’Institut de Drets Humans de Catalunya atorga el premi Solidaritat 2012

Ahir dijous 10 de gener es va reunir el tribunal de l’edició 2012 del Premi Solidaritat, un guardó que atorga l’IDHC des de 1987 en reconeixement a persones i entitats destacades per la seva lluita a favor dels drets humans. De les 19 candidatures presentades, el tribunal ha volgut reconèixer en aquesta ocasió a la Fundació Quatre Vents, una fundació privada que treballa des de fa vint-i-cinc anys per millorar la situació i el futur dels infants en situació de risc i exclusió social i de les seves famílies.

La Fundació Quatre Vents desenvolupa la seva tasca d’atenció a la petita infància amb una perspectiva global dels seus drets, centrada no només en l’atenció als nens i nenes més petits, també en les seves famílies i especialment en les mares soles en situació de risc, mitjançant diferents projectes d’atenció i d’integració social. La Fundació Quatre Vents ha compaginat la seva atenció a la infància amb una activitat imprescindible de divulgació i sensibilització social entorn als drets de la infància. A part de la seva feina constant, eficient ii sensible, tampoc no ha descuidat mai la connexió amb altres entitats que treballen per a les persones amb risc d’exclusió, infants i adults.

Periodismo humano, menció especial mitjans de comunicació
Des de 1998, l’IDHC atorga també una menció especial als mitjans de comunicació que, en l’exercici de la seva tasca informativa, aborden de manera decidida la defensa i protecció dels drets humans.
En aquesta ocasió la menció especial Mitjans de Comunicació ha recaigut en Periodismo humano, un mitjà de comunicació digital nascut específicament per aportar informacions alternatives amb un enfocament de drets humans, centrades en les persones i els seus drets fonamentals. Un mitjà imprescindible que recull una realitat sovint oblidada pels grans mitjans de comunicació.

Eduard Soler, activisme i compromís solidari
Finalment, el tribunal del Premi Solidaritat no ha volgut deixar passar l’ocasió per atorgar una menció honorífica a títol pòstum a l’activista Eduard Soler, en record al seu ferm compromís i constant lluita per un mon més just i en pau.
El premi i les mencions seran lliurats en un acte públic que tindrà lloc el proper mes de febrer al Parlament de Catalunya. Durant l’acte els guardonats rebran una placa commemorativa i es lliurarà a la Fundació Quatre Vents una obra de l’escultor Jaime de Córdoba, especialment creada per a aquest premi.

El tribunal d’aquesta edició està format per Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social; David Bondia, director de l’IDHC; Paquita Deltell, presidenta de la Coordinadora d’Ongd i altres Moviments Solidaris de Lleida; Àlvar García Trabanca, guardonat amb el Premi Solidaritat 2011; Franscesc Mateu, president de la Federació catalana d’Ong pel Desenvolupament; Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau; Eulàlia Pascual, presidenta de la Federació Catalana d’Ong pels Drets Humans; Jaume Saura, president de l’IDHC; i Rafel Villena, president de la Coordinadora d’ONG Solidàries de Girona.

Desplaça cap amunt