L’assessor del president de Mali, Ousmane Ben Fana Traoré, visita el Fons Català de Cooperació

El dimecres 13 de febrer l’assessor del president de Mali, Ousmane Ben Fana Traoré, ha visitat el Fons Català de Cooperació  per presentar de primera mà la situació al país, valorar vies de col·laboració i sensibilitzar els municipis catalans.

Participen a la reunió la tinenta d’Alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de Gavà, representants dels ajuntaments de Sant Boi de Llobregat, de Terrassa, a més del director i dos membres de l’equip tècnic del Fons Català. També participa a la reunió el director de l’Associació Catalana per la Pau, entitat que gestionarà la Campanya de resposta als efectes de la crisi humanitària al Sahel, que el Fons Català va obrir el passat mes de maig i que a data d’avui compta ja amb el suport d’una trentena els municipis catalans.
Durant la reunió Traoré explica el context actual de Mali, des de la revolta dels tuaregs, l’arribada dels islamistes radicals, el cop d’estat militar, fins a la recent intervenció armada i les perspectives de represa de la normalitat a través de la convocatòria d’eleccions els propers mesos. Es posa de relleu la situació de fragilitat de la població, la població desplaçada, la crisi alimentària, el restabliment de la seguretat i la necessitat de comptar amb l’ajuda internacional per poder fer front a la situació.
Des del Fons Català, s’explica l’acció identificada a Mali per canalitzar la Campanya de resposta als efectes de la crisi humanitària al Sahel. Es tracta d’ajuda de primer nivell a la població més vulnerable de les regions de Tumbuctú i Gao, mitjançant el repartiment a les famílies d’aliments bàsics i material sanitari, a través dels centres de salut comunitaris existents als municipis.
Els representants dels municipis catalans es mostren interessats en les informacions i fan especial esment a la situació de vulnerabilitat de la dona, alhora que ofereixen el suport per identificar accions més enllà de la Campanya d’emergència.
Desplaça cap amunt