L’Associació Catalana per la Pau impulsa una Campanya de Solidaritat amb Mali

Mali és un dels països amb menys desenvolupament del món pel que fa a esperança de vida, índex d’alfabetisme i PIB de la seva població. Segons l’Índex de Desenvolupament Humà de l’any 2011 del PNUD, ocupa el número 175 sobre un total de 187 països.

L’esclat de la rebel·lió tuareg del gener de 2012 i el desmembrament de l’Estat al nord del país, ha convertit aquesta regió en un pol d’atracció per a l’activitat dels diversos grups armats islamistes que han imposat la seva pròpia agenda a la població, utilitzant mètodes cada cop més repressius, a mesura que augmenten el control sobre el territori.
Davant aquesta situació, des del juliol de 2012, prop de 200.000 persones han abandonat les seves llars, fugint de la zona cap als estats veïns –Algèria, Níger, Mauritània i Burkina Faso- on viuen en camps de refugiats; uns altres 155.000 es van traslladar al sud del país; i els que no van poder fugir, uns 107.000, es van desplaçar a zones més segures del nord, provocant aglomeracions en municipis de les regions de Gao i Tombuctú.
En resposta a aquesta situació, des de l’Associació Catalana per la Pau (ACP) posem en marxa una campanya de solidaritat per tal d’oferir suport d’emergència a les poblacions afectades per la rebel·lió armada i pel desplaçament i fem una crida a persones, entitats socials i institucions catalanes a la col·laboració, fent aportacions econòmiques per aquest concepte.

L’ajut d’emergència es distribuirà a quatre municipis (Bara, Boura, Tinguereguif i Garbakoïra) de les regions de Tombuctú i Gao, mitjançant el repartiment a les famílies més vulnerables d’aliments bàsics (arrós, mill, blat de moro, oli i sucre), i medicaments (analgèsics, antibacterians, antinfecciosos, sals de rehidratació oral), que serà realitzada per voluntaris/es d’AMSCID, el nostre soci local, des dels centres de salut comunitaris existents en els municipis.

Si voleu més informació i donar suport a la campanya, dirigiu-vos a la web de l’entitat: www.acpau.org

Desplaça cap amunt