Resistències és un cicle per donar a conèixer la situació actual de diferents països, del Magreb a l’Orient Mitjà, on recentment han tingut lloc diferents conflictes.
La programació es planteja amb un doble format per tal de retroalimentar-se des de diferents disciplines i alhora per acostar aquests continguts a públics diferents. D’un cantó, es mantindrà el cicle de documentals Els dijous per la memòria on es combinarà la projecció d’un documental amb un espai de reflexió acompanyat d’un especialista en aquest país i conflicte. De l’altre, aquest cicle coincidirà amb una exposició mensual al Museu de Sant Boi.
Al llarg del cicle s’abordarà la situació actual a l’Iraq, justament deu anys després que d’iniciar-se la guerra; l’evolució de les resistències dels països de les primaveres àrabs, passant d’Egipte a Síria, de Tahrir a la guerra civil a Síria, amb fotografies de Rémi Ochlik, fotoperiodiesta mort el passat febrer a Síria quan cobria el conflicte; i per últim, ens situarem a Líbia, l’any O, després de la mort de Gadaffi i a Palestina, en una situació de la resistència permanent davant l’ocupació israeliana, a través del documental 5 Broken cameras.
Les fotografies d’Iraquians, fetes entre el desembre de 2003 i el gener de 2004, volen aportar una visió humana que fugi dels estereotips més bèl·lics del conflicte que es mostren als mitjans de comunicació.
Més enllà dels efectes de la guerra, els iraquians busquen la manera de viure amb normalitat. La mostra és un reflex de com la seva vida continua girant entorn dels mercats, les botigues, els restaurants, les perruqueries… Una vida en què la família i, especialment, els infants adquireixen un paper primordial.
Sergi Reboredo s’ha especialitzat en assajos fotogràfics a zones en conflicte o socialment deprimides, així com en fotografies publicades en llibres i revistes de viatges. El seu treball ha sigut premiat en repetides ocasions.
Esperem que disfruteu i aprengueu amb aquest cicle.