El seminari, que va comptar amb la participació de 90 persones, va permetre presentar un marc de reflexió i un conjunt d’orientacions sobre l’avaluació de les polítiques públiques locals, tant a Catalunya com al Marroc. A més, va servir per identificar els principals desafiaments, obstacles i potencialitats per impulsar accions d’avaluació a les comunes marroquines. En la trobada van participar representants de les deu comunes marroquines involucrades en la plataforma i de dos ajuntaments catalans.
En el marc del seminari també es van compartir experiències i bones pràctiques entre els socis de Local Med, un innovador espai d’intercanvi i aprenentatge mutu entre 14 municipis de la demarcació de Barcelona i 10 de la regió Tànger-Tatuan per al foment i sistematització de polítiques públiques locals de promoció de la cohesió social i el desenvolupament econòmic. Fruit dels nous marcs legislatius i de la mateixa Constitució, el Marroc viu actualment un intens procés de democratització, regionalització i participació que obliga a introduir importants canvis en la gestió pública local. En aquest context, un component estratègic de la qualitat de les polítiques públiques i d’una millor governança és la incorporació de sistemes i estratègies d’avaluació.
El seminari va comptar amb la participació, entre d’altres, de Frederic Udina, president de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques de la Generalitat de Catalunya; Ahmed Bencheikh, president de l’Associació Marroquina de l’Avaluació; Llorenç Fernández, cap d’Assistència a la Planificació i l’Avaluació de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat; José Angel Carcelén, primer tinent d’alcalde de l’Àrea de Governança i Ciutadania de Sant Boi de Llobregat; Mario Alguacil, director de Tecnologies i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat; Manuel Leiva, regidor de Cooperació de Sant Feliu de Llobregrat; Souad Benrahma, vicepresidenta de la comuna de Kasr al-Kabir; Hassan Dahman, vicepresident de Chefchauen; o Mustapha Bensalem, secretari general de Larraix.
Fruit d’aquesta participació en Llorenç Fernández ens comenta: “Com experiència m’ha semblat molt enriquidora la col·laboració en el projecte Local Med, l’organització per part de la Diputació de Barcelona i CMRD m’ha semblat immillorable, l’hospitalitat dels representants de la comuna de Ksar el Kebir de difícil descripció per la seva calidesa i implicació. En tot moment vàrem estar acompanyats i protegits per la Norma Jordana (CMRD) i l’Eulàlia Carrillo (Diputació de Barcelona) que es varen desviure per aconseguir els mínims de confort necessari entremig d’un calendari sense pràcticament moments de descans.”
Els comentaris estan tancats.