Local Med va celebrar un seminari d’avaluació de polítiques públiques al Marroc

2007-01-03 16.56.08
La plataforma Local Med, impulsada per la Diputació de Barcelona, va celebrar a principis de desembre un seminari a la comuna marroquina de Kasr al-Kabir per facilitar un marc de referència en matèria d’avaluació de polítiques públiques locals.

El seminari, que va comptar amb la participació de 90 persones, va permetre presentar un marc de reflexió i un conjunt d’orientacions sobre l’avaluació de les polítiques públiques locals, tant a Catalunya com al Marroc. A més, va servir per identificar els principals desafiaments, obstacles i potencialitats per impulsar accions d’avaluació a les comunes marroquines. En la trobada van participar representants de les deu comunes marroquines involucrades en la plataforma i de dos ajuntaments catalans.

En el marc del seminari també es van compartir experiències i bones pràctiques entre els socis de Local Med, un innovador espai d’intercanvi i aprenentatge mutu entre 14 municipis de la demarcació de Barcelona i 10 de la regió Tànger-Tatuan per al foment i sistematització de polítiques públiques locals de promoció de la cohesió social i el desenvolupament econòmic. Fruit dels nous marcs legislatius i de la mateixa Constitució, el Marroc viu actualment un intens procés de democratització, regionalització i participació que obliga a introduir importants canvis en la gestió pública local. En aquest context, un component estratègic de la qualitat de les polítiques públiques i d’una millor governança és la incorporació de sistemes i estratègies d’avaluació.

El seminari va comptar amb la participació, entre d’altres, de Frederic Udina, president de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques de la Generalitat de Catalunya; Ahmed Bencheikh, president de l’Associació Marroquina de l’Avaluació; Llorenç Fernández, cap d’Assistència a la Planificació i l’Avaluació de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat; José Angel Carcelén, primer tinent d’alcalde de l’Àrea de Governança i Ciutadania de Sant Boi de Llobregat; Mario Alguacil, director de Tecnologies i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat; Manuel Leiva, regidor de Cooperació de Sant Feliu de Llobregrat; Souad Benrahma, vicepresidenta de la comuna de Kasr al-Kabir; Hassan Dahman, vicepresident de Chefchauen; o Mustapha Bensalem, secretari general de Larraix.

2013-12-03 15.20.33

Fruit d’aquesta participació en Llorenç Fernández ens comenta: “Com experiència m’ha semblat molt enriquidora la col·laboració en el projecte Local Med, l’organització per part de la Diputació de Barcelona i CMRD m’ha semblat immillorable, l’hospitalitat dels representants de la comuna de Ksar el Kebir de difícil descripció per la seva calidesa i implicació. En tot moment vàrem estar acompanyats i protegits per la Norma Jordana (CMRD) i l’Eulàlia Carrillo (Diputació de Barcelona) que es varen desviure per aconseguir els mínims de confort necessari entremig d’un calendari sense pràcticament moments de descans.”

Per que fa als aspectes que més l’han sorprès en Llorenç ens comenta que: “personalment vaig rebre molt més del que els hi vaig oferir, ara entenc  la “pasta especial” de la que esteu fets la gent que us dediqueu a treballar en Cooperació. També em va sorprendre l’interès que tenien en dissenyar i implementar polítiques de qualitat democràtica quan la zona presenta mancances greus, segons el meu parer, en temes d’urbanisme, habitatge, manteniment de ciutat, i cohesió social.”

 

Els comentaris estan tancats.

Desplaça cap amunt