Sant Boi se suma a la campanya de suport a la població afectada pel virus de l’Èbola

L’Ajuntament s’ha sumat a la crida del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar suport a la població afectada per la malaltia del virus de l’Èbola a l’Àfrica Occidental. Una aportació solidària de 2.000 euros serà la contribució de Sant Boi a la lluita contra la propagació de la malaltia.

A finals de març es van detectar a Guinea Conakry els primers casos de persones infectades per la malaltia del virus de l’Èbola. Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el 6 d’abril es comptabilitzaven 151 persones infectades, de les quals 95 han mort. La majoria d’afectats es concentren a Guinea Conakry, tot i que s’han detectat 18 casos a Libèria, i altres països de la regió, com Sierra Leona, Mali i Ghana, estan en alerta epidemiològica. Metges Sense Fronteres ha advertit que es tracta d’una epidèmia sense precedents en aquesta regió empobrida i amb serveis de salut precaris. El brot que afecta la zona té una taxa de mortalitat elevada i tan important és la detecció, el tractament i l’aïllament de les persones afectades, com la coordinació dels serveis sanitaris per a la detecció de nous casos i la prevenció. L’OMS, els ministeris de Salut i les organitzacions que treballen a la regió han considerat primordial posar en marxa una gran campanya de conscienciació i informació a la població sobre mètodes preventius i de detecció dels casos per evitar la propagació de la malaltia i evitar el que podria ser una catàstrofe humanitària.

La majoria de persones afectades es concentren a Guinea Conakry, tot i que s’han detectat 18 casos a Libèria, i altres països de la regió, com Sierra Leona, Mali i Ghana, estan en alerta epidemiològica. Metges Sense Fronteres ha advertit que es tracta d’una epidèmia sense precedents en aquesta regió empobrida i amb serveis de salut precaris.

El brot que afecta la zona té una taxa de mortalitat elevada i tan important és la detecció, el tractament i l’aïllament de les persones afectades, com la coordinació dels serveis sanitaris per a la detecció de nous casos i la prevenció. L’OMS, els ministeris de Salut i les organitzacions que treballen a la regió han considerat primordial posar en marxa una gran campanya de conscienciació i informació a la població sobre mètodes preventius i de detecció dels casos per evitar la propagació de la malaltia i evitar el que podria ser una catàstrofe humanitària.

Desplaça cap amunt