Exposició fotogràfica “XVII Premio Internacional de Fotografia Humanitària Luis Valtueña” 2014

Dins del marc del Barrejant’14, podrem veure l’exposició fotogràfica “XVII Premio Internacional de Fotografia Humanitària Luis Valtueña” de Médicos del Mundo, del 18 de setembre al 31 d’octubre de 2014, al Museu de Sant Boi (Carrer del Pont, 7).

invitacion-xvii-lvNiclas Hammarström, Fabio Cuttica, Wai Hnin Tun i Mingo Venero, són els autors responsables de mostrar aquestes altres realitats a través de les instantànies premiades en aquesta edició. Sabem que les nostres fotos no ajuden directament a les persones que retratem, però esperem que almenys contribueixin a remoure les consciències dels poderosos, dels que tenen la capacitat per canviar de veritat la seva situació”, van ser les paraules textuals de Mingo Venero, tercer finalista i autor de la sèrie ‘Silenciosa espera” sobre la migració subsahariana a Europa.

Fabio Cuttica, primer finalista amb la sèrie La senda tenebrosa‘ ha explicat que “aquest projecte em permet visibilitzar la realitat de més de 400.000 immigrants procedents de tota Amèrica Central que tracten d’arribar a Mèxic, i d’aquí als EUA, buscant millorar les seves condicions de vida, encara que només el 15 per cent ho aconsegueix i molts desapareixen en el camí .

Hammarström es va presentar al certamen amb la sèrie Aleppo, un total de deu imatges que van ser realitzades durant un dels seus viatges a Síria el 2012, i amb les que resultaria guanyador d’aquesta XVII edició del premi Luis Valtueña. Les envià a l’octubre de 2013, només unes setmanes abans de tornar de nou a Síria i de ser segrestat. Després d’un mes i mig de captiveri, afortunadament Niclas va ser alliberat fa tot just dues setmanes. Niclas va rebre la notícia que havia guanyat el premi el mateix dia del seu alliberament, per això m’ha demanat que els transmeti que sempre significarà alguna cosa especial per a ell.

Desplaça cap amunt