Un món en comú, el lema pel Dia Internacional de la Pau d’aquest any

Amb el títol “Un món en comú” enguany la programació pel Dia Internacional de la PaCartell_DiaInternacionalPauu vol afavorir una reflexió entorn el compromís i la possibilitat de viure col·lectivament de manera digna, lluitant contra les formes d’exclusió i violència que caracteritzen la nostra societat.

Un món en comú és el món que compartim, però alhora és un repte. Com pot ser comú un món amb tantes desigualtats i amb tantes diferències que allunyen la nostra realitat de la d’altres persones?

Les exposicións Al principi va ser la paraula. Dones del poble sahrauí i XVII Premi Internacional Luis Valtueña ens parlen de diverses situacions on imperen situacions d’injustícia, desigualtat i conflicte, però on la població resisteix i s’organitza. Així mateix, la pel·lícula “De dioses y hombres“, de Xavier Beauvois,  ens acosta a la història d’una comunitat de monjos circenses que vivien en un monestir al Magreb, col·laborant amb la població local, però que a causa d’una creixent amenaça terrorista es plantegen el dilema de si retornar als països d’origen o resistir.

La resistència és també un dels temes que s’abordaran amb la xerrada de la pedagoga feminista Manuela Mesa, Un món en comú: dones construint la pau,  i l’obra de teatre 1325, de la companyia portuguesa Peripecia Teatro,  a partir d’una reflexió entorn el paper de les dones en la construcció de la pau.

Totes aquestes activitats tindran lloc a Sant Boi, a partir del 15 de setembre.

 

Desplaça cap amunt