Jornada de reflexió “La cooperació municipal en una cruïlla” i estrena del documental “Sanmigueleteñas”

cartell_difusio

El proper 27 de novembre us convidem a la jornada de reflexió “La cooperació municipal a la cruïlla” (prèvia inscripció), que tindrà lloc a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer,  de 10 a 14h.

El context actual fa necessari reivindicar la importància de la cooperació pel que fa al desenvolupament i la projecció del muncipi. En aquesta jornada es vol aprofitar la commemoració dels agermanaments per aplegar els suports de la cooperació municipal i reivindicar-la. En motiu de la jornada, s’estrenarà també el documental “Sanmigueleteñas”, es presentarà el llibre “Agermanades” i l’exposició “Solidàries”, posant de manifest els suports que té la cooperació.

Per aquesta jornada, es preveu convidar a 6 dones de San Miguelito (Nicaragua), protagonistes del documental, perquè comparteixin la seva experiència amb la resta de ciutadania. La Jornada està pensada com un espai per reflexionar conjuntament sobre el paper dels agermanaments i per analitzar de quina manera podem aportar solucions a nivell individual i col·lectiu per assolir la justícia social a nivell global.

 

El documental “Sanmigueleteñas”, dirigit per Isaak Lupiáñez Fontanet, s’estrenarà el mateix 27 de novembre, a les 19h, als Cinemes Can Castellet, amb entrada lliure.

En el documental, les dones de San Miguelito prenen la paraula. Amb la Leonor, la Ubaldina, la Maria, l’Edicta, la Yadira, etc. entendrem la quotidianitat de les dones a San Miguelito, les condicions de vida en les àrees rurals i els problemes que afecimatge_SanMigueleteñasten a la població, i en especial a les dones. Amb les seves lluites quotidianes ens endinsarem en el municipi de San Miguelito, i en les transformacions que han tingut lloc en els darrers vint anys, evidenciant com s’han millorat les condicions de vida i s’han creat noves oportunitats, especialment per les dones i els i les joves.

Amb aquest documental es testimonia un procés d’apoderament de les dones que ha recolzat la cooperació alhora que permet donar a conèixer l’agermanament amb San Miguelito com part del patrimoni de la ciutat de Sant Boi.

En aquest enllaç podeu veure el tràiler del documental:

https://www.youtube.com/watch?v=FI170XmxSoc&feature=youtu.be

Desplaça cap amunt