Ja està aquí la tercera edició de “Ciutats Defensores dels Drets Humans”

CDDHfbNomés queda una setmana perquè arribin els defensors i defensores dels drets humans que participaran a la tercera edició del projecte de “Ciutats Defensores dels Drets Humans”. Aquestes persones vindran de Mèxic, Guatemala, Kènia, Bahrain, Marroc i País Basc per expressar, de primera mà, la seva tasca en la defensa dels drets humans.

La implicació de les ciutats catalanes en ladefensa i promoció del drets humans té un llarga trajectòria que s’ha anat desenvolupant tant en actuacions de cara a la pròpia ciutadania local com les que han fet internacionalment.

En el primer aspecte, un bon exemple és la Xarxa de Ciutats i Pobles pels Drets Humans impulsada per la Diputació de Barcelona i que compta amb més de 147 municipis que s’han adherit a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat. Pel que fa a la defensa i promoció dels drets humans de forma global, els municipis catalans tenen una dilatada experiència que va des de la incidència política (amb l’aprovació democions sobre temes de drets humans) a la sensibilització (mitjançant l’organització d’activitats diverses de denúncia de les violacions dels drets humans que es produeixen a totes les regions del món) passant per actuacions més específiques (com ara el finançament de projectes de cooperació al desenvolupament relacionats directament amb els drets humans o la col·laboració en programes d’acollida de defensors i defensores de drets humans en perill).

Ciutats Defensores dels drets humans és un projecte conjunt entre l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Comissió Catalana d’Ajuda als Refugiats, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i amb la participació d’altres municipis catalans que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores els drets humans, ajudant a conscienciar a la ciutadania de les ciutats participants sobre la necessitat d’integrar la defensa dels drets humans en la nostra tasca quotidiana. Es tracta d’organitzar l’estada a Catalunya d’un grup de 6 defensors i defensores dels drets humans durant un període de 7/10 dies per organitzar una sèrie d’activitats de diferent naturalesa (xerrades, trobades, reunions institucionals, visites a escoles,…) que serviran per donar a conèixer la tasca dels defensors/es i la importància de recolzar-los. Així mateix el projecte contempla l’organització d’una jornada sobre el tema dels defensors i defensores  i altres activitats complementàries com ara  l’exposició “Defensores” de la fotògrafa Sofia Moro.

Objectiu general: Millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania de les ciutats participants

Objectius específics:

  • Donar a conèixer la tasca de diferents defensors i defensores de drets humans, ajudant d’aquesta manera a la seva protecció.
  • Visibilitzar la feina dels municipis participants com a ciutats defensores dels drets humans.
  • Ajudar a l’intercanvi d’experiències entre defensors i defensores de diferents llocs del món, identificant les similituds i diferències en la seva feina.
  • Donar a conèixer les arrels, la situació i els efectes dels conflictes que es viuen en els llocs de procedència dels defensors i defensores.

Podeu consultar tota la informació al blog del projecte!

https://ciutatsdefensoresdretshumans.wordpress.com

Desplaça cap amunt