Sant Boi es compromet a treballar amb la banca ètica i cooperativa

El Ple municipal ha aprovat aquest dijous, 21 de gener, una moció que expressa el compromís de treballar de manera activa amb entitats de banca ètica i cooperativa. L’Ajuntament estudiarà mitjançant un informe tècnic la viabilitat de dur a terme operacions bancàries amb aquestes entitats.

El consistori contactarà amb les entitats de Banca Ètica que treballen a Catalunya per conèixer com funcionen i quins serveis presten i per avaluar les possibilitats de col·laboració .

Si l’informe tècnic ho considera viable, l’Ajuntament podrà prendrà mesures per cancelar comptes bancaris amb entitats no ètiques , un cop amortitzats els préstecs pendents.

La moció també assegura que no s’establirà cap nou vincle ni relació amb entitats bancàries que no siguin considerades com a banques ètiques o cooperatives , fora de casos extraordinaris que s’hauran de justificar.

El text diu que l’Ajuntament promourà les iniciatives de banca ètica i cooperativa a Sant Boi i emplaçarà la ciutadania a fer-ne ús. La moció es va aprovar amb el suport dels grups de PSC, ICV-EUiA, ERC, Gent de Sant Boi i CiU i l’abstenció de C’s i PP.

 

Més info a: www.santboi.cat/bancaetica

Desplaça cap amunt