El Barrejant fa 20 anys

Enguany celebrem els 20 anys de la primera edició del BARREJANT. Com cada any, Sant Boi esdevindrà el centre de la trobada de la solidaritat, que enguany tindrà lloc els dies 30 de setembre, 1 i 2 d’octubre a Can Massallera, L’Olivera i la Plaça Teresa Valls i Diví.

Per a l’ocasió s’ha preparat una exposició de carrer, on es podrà veure un recull de totes les edicions des de 1996 i s’ha elaborat un documental amb els testimonis d’algunes de les persones que hi han participat durant aquests anys.

Enguany Jeison Castaño “Jeihhco” participarà a l’acte inagural del Barrejant, un activista colombià per la pau a les comunes de Medellín i participant del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans 2016. A través del hip-hop, Jeihhco impulsa el treball amb joves, molts dels quals han estat desplaçats pel conflicte armat, per oferir-los alternatives de vida que no passin per la violència armada. A l’acte també hi assistiran altres defensors i defensores de drets humans d’aquesta edició.

Una de les novetats d’aquest any és el redisseny de la fira d’entitats, fruit d’un procés participatiu que han desenvolupat al llarg de diversos mesos, en el qual  han redefinit l’espai i la distribució de la fira.

A més, a la mateixa fira també comptarem amb l’espai CafèCooperació, un lloc de reflexió per debatre i opinar sobre com ha de ser la política de cooperació a Sant Boi. Aquest punt de trobada permetrà recollir aportacions per a l’elaboració el nou Pla Director de Cooperació, que ja està en marxa.

Dissabte a la tarda hi haurà la taula rodona “Defensores dels Drets Humans d’Amèrica Llatina“, on comptarem amb la participació de Sandra Zambrano, advocada hondurenya de la Asociación para una Vida Mejor de Personas Infectadas y Afectadas por el VIH-SIDA (APUVIMEH) i Esperanza Huayama, activista pels drets de les dones indígenes esterilitzades forçosament durant el govern d’Alberto Fujimori al Perú.

Per altra banda, Ensenyament Solidari organitza l’activitat “Les escoles de Sant Boi desmuntem mentides”, que acompanyada de l’orquestra de l’Escola Municipal de Música Blai Net comptarà amb la participació d’una vintena de centres educatius de la ciutat.

Entre les moltes activitats previstes per aquesta vintena edició del Barrejant, gaudirem de l’actuació del grup Africa Colours, una interessant fusió de cultures musicals; The Balcony Players, un grup que combina la música tradicional gypsy, klezmer i folk d’arreu del món; l’espectacle de foc “20 anys de Barrejant”, en el qual els Diables de Casablanca faran un repàs dels moments més impactants d’aquests 20 anys; del concert d’Aziza Brahim, cantant saharaui nascuda als camps de refugiats de Tinduf (Algèria) que ens mostrarà les arrels de la musica tradicional saharui; i de l’espectacle Post-clàssic, a càrrec del pallasso Tortell Poltrona.

A continuació podeu consultar el programa complet d’activitats del Barrejant 2016, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Gràcies per fer possible aquests 20 anys de solidaritat!

programa-barrejant-part1programa-barrejant-part-2

Desplaça cap amunt