13 de febrer: nova reunió de la Taula Local per l’acollida

El passat dilluns 13 de febrer, a les 18.30h de la tarda, va començar una nova reunió de la Taula Local d’Acollida, amb un ordre del dia d’allò més atapeït.

A primera hora ens va visitar Àngel Miret, coordinador del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades de la Generalitat de Catalunya. Miret va presentar el Programa Català de Refugi, adreçat a les persones refugiades que hagin esgotat el programa estatal, que preveu oferir una prestació econòmica per a cobrir les necessitats bàsiques, així com l’acompanyament d’un grup de 3 a 5 mentors, els grups d’acollida, per a cada persona refugiada o grup familiar. Al següent enllaç trobareu tota la informació del Programa:

http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/immigracio/persones_refugiades/programa_catala_refugi/

Tot seguit es va fer el seguiment de la Campanya del comerç local acollidor, engegada el passat mes de desembre, i de la previsió de futures activitats emmarcades a l’àmbit de sensibilització del Pla d’Acollida a la ciutat.

Potseriorment, el grup Llobregat Sud d’Aministia Internacional va compartir amb els membres de la taula la Campanya Jo Acullo, que el proper dissabte 4 de març presentaran a la Plaça de l’Ajuntament de Sant Boi (17h), on es farà l’acte Porteu ja a les 17.000. Aquell dia molts ciutadans i ciutadanes, associacions, ONG, alcaldes i alcaldesses ens reunirem davant dels ajuntaments de pobles i ciutats de Catalunya i de tot Espanya per celebrar que les nostres ciutats són acollidores.

Al final de la sessió es va informar sobre els actes de la Campanya Casa Nostra, Casa Vostra: l’adhesió de l’Ajuntament a la campanya el passat mes de gener, l’acte públic de suport al món local de dimecres 15 de febrer, i la crida a la manifestació del 18 de febrer (sortiem de la Plaça del’Ajuntament a les 15h per anar-hi plegats).
Recordem que la Taula Local d’Acollida és un espai obert a la participació de totes aquelles persones i entitats interessades en la temàtica i que vulguin fer aportacions o propostes.

 

Desplaça cap amunt