Dia Internacional de la Pau 2017: més enllà de les guerres

Aquest setembre la commemoració del Dia Internacional de la Pau es centrarà en donar llum a aquelles situacions de violència que van més enllà dels conflictes armats, però que també generen un gran nombre de morts. Per això s’ha organitzat la taula rodona Més enllà de les guerres: violències d’Estat, feminicidis i bandes, a la qual hi participaran com a ponents Carlos Martin Beristain, doctor en psicologia, que parlarà sobre la violència d’Estat a partir del que es deriva de la investigació sobre la desaparició dels estudiants d’Ayotzinapa (Mèxic); Leticia Cruz, de la comissió de gènere de la Taula per Mèxic, que abordarà el tema dels feminicidis a Mèxic i Sergio Maydeu, investigador del CIDOB, que exposarà la situació de violència de les “maras” al Salvador, Honduras i Guatemala. La taula tindrà lloc el 20 de setembre a Can Massallera (18.30h) i serà moderada per Tica Font, directora de l’Instittut Català Internacional per la Pau.

Divendres 22 , també a Can Massallera (20.30h), la companyia Proyecto 43-2 presentarà l’obra de teatre La mirada del Otro, que posa en escena les trobades que van tenir lloc entre disidents i víctimes d’ETA a la presó de Nanclares de la Oca (Álava), l’any 2011, a través d’un programa de mediació, posant sobre la taula les seves vivències, pors, preguntes i reflexions, en un espai de trobada i diàleg poc habitual. Posteriorment es farà un col·loqui amb els actors i actrius.

L’entrada és gratuïta i cal obtenir la invitació a través de la web de ticketea o a la taquilla de Can Massallera en horari d’obertura de l’equipament:

https://www.ticketea.com/entradas-teatro-la-mirada-del-otro-massallera/

 

Desplaça cap amunt