Sant Boi, a punt per a la revolució de les butxaques públiques

El proper dissabte, 12 de maig, Sant Boi de Llobregat acollirà una nova edició de la Festa del comerç just i la banca ètica. De les deu del matí a les dues del migdia, s’instal·larà a la Plaça Catalunya una Fira d’entitats de cooperació i solidaritat, amb una mostra de productes de comerç just. A més, durant tot el matí hi haurà tallers i jocs infantils (10h – 12:30h), un carrusel sostenible (10h – 12:30h), un taller de cuina saludable a càrrec de MenjaSalutSantBoi (11:30h) i l’espectacle de circ Els exploradors de l’aigua (12:30h), a càrrec d’Enginyeria Sense Fronteres i Circulant.

Amb la celebració d’aquesta jornada, Sant Boi s’adhereix a la dinovena edició de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica, que en aquesta ocasió interpel·la directament les administracions públiques. El manifest de la campanya, que també es llegirà públicament dissabte al matí (12:15h), ho deixa clar: “Aquesta vegada la revolució està a les mans dels qui gestionen els nostres diners i per això els hi demanem que apliquin clàusules socials en la contractació pública per tal que afavoreixin el creixement i la consolidació del comerç just i la banca ètica.”

Des de la campanya, impulsada per Setem amb la col·laboració d’Alternativa 3, Finançament Ètic i Solidari (FETS), Alternativa 3, Fiare, Oxfam Intermón i la Xarxa d’Economia Solidària (XES), recorden que el comerç just suposa a l’Estat espanyol un 0,05% del consum total d’alimentació. Dit d’una altra manera, cada persona gasta anualment 0,86€ en alimentació de comerç just, una xifra que queda molt lluny de la mitjana europea 16, vegades superior. Només una cinquena part de la població consumeix freqüentment o periòdicament comerç just, i les administracions públiques representen tan sols un 0,17% de les vendes.

En els darrers mesos, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha treballat per establir protocols que garanteixin que la compra pública del consistori està regida per criteris ètics, socials, ambientals i d’innovació. S’espera que aquesta tasca, que encara s’està desenvolupant, permeti consolidar l’aposta municipal per la compra pública responsable.

Desplaça cap amunt