L’Ajuntament de Sant Boi suma esforços en la resposta d’emergència als efectes de l’erupció del volcà Fuego

L’Ajuntament de Sant Boi ha realitzat una aportació econòmica de 3.000 euros al projecte d’ajut humanitari que ha posat en marxa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament com a resposta d’emergència als efectes de l’erupció del volcà Fuego a Guatemala.

La catàstrofe ha assolat el sud del país, on tres comunitats van desaparèixer la setmana passada sota tones de cendres. En un radi de 5 kilòmetres al voltant del volcà s’han perdut totes les collites de blat de moro i cafè, cosa que fa preveure una crisi de seguretat alimentària. El nombre de víctimes mortals ja supera el centenar, i hi ha més de 300 persones ferides.

La catàstrofe torna a posar a prova la capacitat de prevenció, planificació i resposta de les autoritats i organismes responsables. Com apunten des del Fons Català, s’evidencia que el món local, passada la catàstrofe, serà qui haurà de liderar la reconstrucció del territori afectat, no només pel que fa a les infraestructures sinó també al teixit social.

 

Fotografia: zaxl4 | Creative Commons.
Desplaça cap amunt