El Museu de Sant Boi acollirà l’exposició “Hiroshima i Nagasaki, els únics atacs atòmics de la història”, del fotoperiodista Lucas Vallecillos

A partir del proper 5 de febrer es podrà veure l’exposició a la sala del Museu de Sant Boi. Es tracta d’un assaig fotogràfic sobre els bombardejos atòmics d’Hiroshima i Nagasaki, fruit d’un un exercici de memòria històrica que pretén fomentar cultura de pau i estimular la reflexió i el debat sobre la necessitat de l’eliminació de les armes nuclears, centrant-se en l’única vegada a la història que s’ha fet servir aquest armament. 

L’exposició, que ja ha itinerat per Santa Coloma y per la Universitat Autònoma de Barcelona, es divideix en dues parts: la primera, anomenada Testimonis, posa cara al desastre causat pel bombardeig atòmic mitjançant el testimoni de 8 hibakusha, supervivents de la bomba atòmica, que expliquen com van viure el bombardeig i com ha marcat l’esdevenir de les seves vides. La segona part, anomenada Hiroshima i Nagasaki avui, és un retrat actual d’ambdues ciutat, que viuen el present sense oblidar el passat, i que en l’imaginari de la humanitat estan estigmatitzades i són grans desconegudes. Aquesta segona sèrie d’imatges pretén estimular un imaginari col·lectiu més modern, que transcendeixi a les dramàtiques imatges en blanc i negre de 1945. El proper any 2020 es compleix el 80è aniversari del bombardeig atòmic.

La mostra fotogràfica es podrà veure al Museu de Sant Boi fins dimenge 3 de març.

Desplaça cap amunt