Ens sumem a la celebració del Dia Internacional de Commemoració anual en memòria de les Víctimes de l’Holocaust amb el llançament d’un nou clip SBAct!

La Campanya SBAct! reivindica la defensa dels drets humans i l’exercici de la memòria històrica commemorant aquesta data amb un tercer clip que compta amb el testimoni d’Isidoro Teruel, Secretari de l’Associació Amical de Mauthausen.

L’1 de novembre de 2015 l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar oficialment que cada 27 de gener es commemori l’alliberament del camp de concentració i extermini nazi d’Auschwitz-Birkenau, produït l’any 1945.

 

Isidoro Teruel, Secretari de l’Associació Amical de Mauthausen, protagonitza el SBact!3

El santboià Isidoro Teruel és el Secretari de l’Associació Amical de Mauthausen. L’Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya, és l’associació que agrupa als exdeportats republicans dels camps de concentració del nazis, així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats assassinats als camps.  L’Amical de Mauthausen representa als deportats d’aquest camp austríac i de tots els camps del III Reich, tot i que l’associació pren el nom de Mauthausen pel fet de ser el camp on van ser deportats més espanyols.

L’objectiu de l’associació és treballar a favor de la memòria de tots i totes aquells que van viure i lluitar durant la guerra civil abans de creuar la frontera catalano-francesa camí de l’exili, i més tard van patir deportació als camps nazis. L’Amical col·labora i impulsa actuacions a tot l’Estat espanyol, amb socis col·laboradors a tot el territori, i especialment actius a Andalusia, Aragó, Astúries, Comunitat Valenciana, Euskadi, Galícia i Madrid.

L’Amical manté vincles i col·labora també amb institucions i entitats de l’estranger i del nostre país, que tenen una història i una finalitat similars, especialment amicals i memorials dels camps de concentració i associacions memorialístiques.

A la Plaça Mercè Rodoreda de Sant Boi de Llobregat comptem amb dos monuments commemoratius a les víctimes del feixisme, l’exili i la deportació.

 

ACT: Audiovisuals per una Cooperació Transformadora

“STBoiAct!” és una sèrie de clips audiovisuals que recull les lluites de diferents activistes que han passat per la nostra ciutat, ens han interpel·lat amb la seva tasca de sensibilització i ens han deixat el seu testimoni de compromís. En poc més d’un minut, cada clip ens explica aspectes clau de l’activisme d’aquestes persones.

La campanya vol donar a conèixer les històries d’aquestes persones defensores dels drets humans, tot posant en relleu el seu vincle amb Sant Boi de Llobregat. Pretén, d’una banda, visibilitzar resistències transformadores d’arreu del planeta i, de l’altra, generar espais de solidaritat i compromís.

Cada clip es publicarà en el context de la commemoració d’un dia internacional, i es vincularà també a un Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els ODS conformen l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i són una guia per a les polítiques i accions de cooperació i solidaritat que es realitzen des del nostre municipi.

Desplaça cap amunt