Tot a punt per celebrar la quarta edició de la Mostra de Cinema i Convivència de Sant Boi de Llobregat

En aquesta nova edició de la Mostra prop de 150 estudiants de Sant Boi de Llobregat han reflexionat sobre el paper de les dones en la construcció de la pau. Des d’una mirada propera, els nois i noies de 4t d’ESO dels 8 centres participants del projecte han realitzat diferents sessions prèvies a l’aula, on han treballat la imatge pública que es projecta de les dones i la invisibilitat que sovint acompanya les fites aconseguides per la construcció de la pau per part del col·lectiu femení. A partir de diferents tallers vivencials a l’aula aquest alumnat ha adquirit les eines i coneixements audiovisuals necessaris per a crear una peça on el guió i les idees a mostrar sorgeixen de la seva pròpia reflexió i debat.

La IV Mostra de Cinema i Convivència s’emmarca en el pla d’activitats de la Xarxa d’Educadors i Alumnes per la convivència i el Pla Municipal d’Educació i Formació per a la Solidaritat. Durant tot el procés de treball, l’educador audiovisual Dídac Roger, de Kineina Audiovisuals, ha acompanyat aquests joves i s’ha encarregat del muntatge de les peces.

El proper 7 de març, a Can Massallera, l’alumnat participant assistirà a l’acte de presentació dels diferents curts generats i posteriorment es generarà un espai de debat i reflexió, tot comptant amb la participació de les tècniques del Centre de Recursos i Documentació de les Dones, que dinamitzaran el col·loqui.

Durant el treball d’elaboració dels curts els i les joves han intentat fugir dels diferents estereotips associats al fet de ser dona: la dona víctima, receptora passiva de violència, cuidadora, objecte sexualitzat, etc., tot reflexionat sobre el paper que han jugat les dones a l’hora de construir la pau en diferents contextos i temàtiques. Les dones han estat constructores de pau en casos de conflicte armat, davant de comunitats o grups discriminats, en situacions de violència de gènere, han creat espais de diàleg a nivell local i global, s’han organitzat per garantir el benestar de les persones en situacions de conflicte (garantint el dret a la salut, a l’educació, etc), i han participat en la reivindicació de la igualtat efectiva entre homes i dones.

A través dels diferents curts, des de la realitat o la ficció, els i les joves han aconseguit mostrar diferents exemples històrics i actuals de dones constructores de pau, realitat que ha estat greument invisivilitzada en el context internacional i  molt poc reconeguda per la societat.

El material generat per aquesta Mostra, al igual que en anteriors edicions, servirà per continuar treballant sobre aquest tema amb els i les joves del municipi.

#laMostra19

Els comentaris estan tancats.

Desplaça cap amunt