Dia Internacional de la Pau 2019

Aquest any la commemoració a Sant Boi del Dia Internacional de la Pau tindrà un format especial. Es centrarà en el procés de pau a Colòmbia, a partir de la campanya “Construyamos la paz con la participación de las víctimas del conflicto armado residentes en Catalunya y en el Departamento del Meta” que promou el Colectivo Socio Jurídico Orlando Fals Borda. Es pretén amb aquesta campanya donar a conèixer el Sistema Integral de Verdad, Justicia, Reparación y Garantías de No Repetición (SIVJRNR) establert als acords de pau de Colòmbia de novembre de 2016.

El dia 21 de setembre, als jardins Can Castells Centre d’Art (CCAR) es farà una jornada des de les 11 a les 21 hores en la que, a més d’un espai per donar a conèixer els drets que tenen les víctimes del conflicte armat colombià arran d’aquests acords de pau, es faran tallers infantils de plàstica i tallers de música i dansa; un sancocho per la pau (el sancocho és un menjar típic colombià i en el que cadascuna de les persones participants aporta algun dels ingredients i participen de forma comunitària en l’elaboració del plat) i finalment l’actuació de diversos grups musicals formats per músics llatinoamericans residents a Catalunya.

Prèviament a aquesta jornada del dia 21, el dia 19 de setembre, als Cinemes Can Castellets es farà un cinefòrum amb documentals sobre Colòmbia.

Cal tenir en compte que a Sant Boi hi ha empadronades més de 600 persones d’origen colombià.

Desplaça cap amunt