SBAct! #9 pel Dia Internacional de la Joventut

“SBAct!” és una sèrie de clips audiovisuals que recull les lluites de diferents activistes que han passat per la nostra ciutat, ens han interpel·lat amb la seva tasca de sensibilització i ens han deixat el seu testimoni de compromís. En poc més d’un minut, cada clip ens explica aspectes clau de l’activisme d’aquestes persones.

La campanya vol donar a conèixer les històries d’aquestes persones defensores dels drets humans, tot posant en relleu el seu vincle amb Sant Boi de Llobregat. Pretén, d’una banda, visibilitzar resistències transformadores d’arreu del planeta i, de l’altra, generar espais de solidaritat i compromís.

Aquest novè clip de la sèrie es fa amb motiu de la celebració del proper 12 d’agost, Dia Internacional  de la Joventut i, com els anteriors, està clarament vinculat als ODS, particularment al l’Objectiu 11, en defensa de la sostenibilitat de ciutats i comunitats.

La protagonista d’aquest SBAct! #9 és Keren Mendoza, una jove d’El Salvador, filla d’excombatents, nascuda en un dels territoris més estigmatitzats i violents del país. Mendoza és diplomada en Gestió Cultural i Comunicació i el passat any 2018 va cursar el Postgrau Internacional en Polítiques Culturals amb Base Comunitària. Durants els darrers 5 anys ha format part de la gestió col·lectiva de La Casa Tomada: Cultura entre tod@s para construir nuevos mundos, i actualment és coordinadora de projectes a la consultoria Insert, on treballa temes com la innovació i  l’emprenedoria social i tecnològica.

L’activista va visitar Sant Boi el passat mes d’abril aprofitant que es trobava a Barcelona per participar al projecte Amèrica +30, un programa de Casa Amèrica Catalunya, amb la participació de l’AMB, que pretén donar visibilitat a joves llatinoamericans que ja presten una contribució ferma en la projecció de principis fonamentals.

Desplaça cap amunt