Beques de voluntariat internacional per a joves

L’Ajuntament obre una nova convocatòria de beques que vol facilitar als i les joves santboians l’oportunitat de participar en projectes de voluntariat internacional.

Les estades solidàries, els camps de treball i l’acompanyament internacional són accions que, en el marc d’una acció per la justícia global, poden contribuir a generar una consciència crítica sobre la realitat i un compromís actiu amb la solidaritat. Totes elles ens ofereixen l’oportunitat de conèixer altres realitats des del treball de les organitzacions de base i el teixit social dels territoris, i això pot fer canviar la nostra percepció de la realitat i el món en què vivim. Fes una volta i #Tornacanviada, és precisament el lema de la fira d’entitats de voluntariat internacional que es fa a Barcelona i de la que en tindrem una petita rèplica el dijous 13 de febrer, a les 19h a Can Massallera.

Ara bé, de vegades el cost econòmic de participació en aquests projectes suposa una limitant per a molts joves, sobretot tenint en compte la manca d’ocupació i la precarietat laboral que pateixen molts joves. Per intentar revertir aquesta limitació, la Unitat de Cooperació i la Unitat de Joventut de l’Ajuntament posen en marxa aquesta convocatòria de beques per fer més accessible aquestes experiències a qualsevol jove de la ciutat. Aquesta línia de treball és una de les estratègies prioritzades en el Pla director de Cooperació de Sant Boi 2017-2020 i es fonamenta en la Llei 26/2001 de cooperació i la Llei 25/2015 de foment del voluntariat, on es menciona el voluntaria internacional com a mecanisme de sensibilització.

L’objectiu és doble. D’un cantó, la persona participant podrà conèixer d’aprop aquell projecte i temàtiques que li generin interès i que es vinculin a alguna de les entitats de cooperació internacional. De l’altre, a través d’una activitat de retorn de la persona becada a la ciutat, que s’exigeix com a compromís per obtenir la beca, la seva experiència arriba al conjunt de la ciutadania. Així, l’experiència personal esdevé un mecanisme de sensibilització i debat de la ciutat que crea un vincle amb l’entitat promotora i l’entitat de destí.

La beca, en finançar fins al 80% del cost de desplaçaments i inscripció (amb un màxim de 800€ /persona), facilita la possibilitat de participar en aquests projectes i esdevé una eina per connectar la ciutat amb el treball que realitzen moltes entitats en el sud global.

Les bases de les beques descriuen els requisits i les condicions de participació, entre d’altres, estar empadronat a Sant Boi, haver nascut entre 1985 i 2002 i que la unitat familiar estigui per sota d’uns determinats ingresos familiars estipulats en les mateixes bases. Així mateix, es recullen els criteris de valoració on la motivació personal, l’activitat a desenvolupar i l’activitat de devolució a la ciutat són els elements que més es valoren. Les sol·licituds s’hauran de presentar electrònicament del 22 de gener i fins el 31 de març de 2020.

Scroll to Top