No hi ha planeta B! El Barrejant’20 crida a la sostenibilitat i l’acció pel clima

El Barrejant’20, la Trobada de la solidaritat de Sant Boi, arrencarà el proper dilluns 28 de setembre condicionada pel context de la pandèmia. Després de 23 edicions,  per primera vegada la programació es reconfigura adoptant, en la majoria dels casos, un format virtual.  Les activitats es podran seguir per Internet del Youtube de l’Ajuntament de Sant Boi.

Des del compromís de l’Ajuntament amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, aquesta edició vol afavorir un espai de reflexió sobre la situació d’emergència climàtica i per això adopta el lema de moviments ecologistes: No hi ha planeta B ! 17 objectius per transformar el món. Volem afavorir una reflexió sobre el nostre model de desenvolupament i com transformar-lo perquè sigui sostenible i permeti que totes les persones puguin viure dignament sense comprometre el benestar de les generacions futures. Parlarem de justícia global i cooperació.  Parlem d’emergència climàtica i d’acció pel clima.

L’escalfament global i la contaminació, així com l’augment de malalties i d’epidèmies, estan estretament lligats al creixement econòmic. Els tractats econòmics que busquen regularitzar el comerç a costa dels drets i les llibertats de milions de treballadors i treballadores, així com les guerres pel control dels recursos naturals, entrelluquen el que molts cataloguen com “el col•lapse”. Així, amb el documental Return  i la crisi del capitalisme arrenquem, el dilluns 28 de setembre la programació d’enguany. La complexitat del món on vivim és un tema que també s’abordarà en la presentació del llibre Volver a pisar las calles. Internacionalismo, cooperación y justicia global para el siglo XXI , que comptarà amb el seu autor, en Miquel Carrillo,  i la periodista Montse Santolino, que n’ha escrit el pròleg. Com tan bé saben, l’única manera d’aconseguir canvis és l’organització i la lluita col·lectiva i aquesta passa per perdre la por. Ens trobem en una situació d’emergència climàtica, un punt de no retorn que fa imprescindible l’acció col·lectiva. Conscients d’aquesta situació de catàstrofe, arreu del món milers de persones estan reinventant l’agricultura, l’energia i l’educació i demostrant que un altre món és possible. Així ens ho comparteixen Cyril Dion i Mélanie Laurent en el documental Mañana  que es podrà veure online dimecres 30 de setembre. La presentació del llibre i aquests documentals ens connecten directament amb la taula rodona Emergència climàtica i desenvolupament sostenible que tindrà lloc divendres (en doble format presencial i virtual) i que comptarà  amb la paticipació de l’expert en Ciència Política i Relacions Internacionals Pablo J. Martínez Osés, Marta Pascual, membre d’Ecologistas en Acción, i el peridista periodista Dani Vilaró com  a moderador.  Alhora, des d’una mirada més poètica, Avua, de la Companyia Bool teatral,  ens convida a ser actors d’aquesta transformació a través d’un espectacle multidisciplinar inspirat en el delictat i imprecís vol de les papallones.  

A partir de dissabte 3 d’octubre la programació adopta un format virtual. Des de casa, podrem endinsar-nos a la Fira d’Entitats Virtual per a conèixer la tasca que realitzen  i alhora gaudir d’una programació que compta amb suggerents propostes artístiques:  l’slam poètic d’Adriana Bertrán i Isa Garcia, l’especltacle de circ Flou Papagayo de Mumusic Circus i la música urbana de Paula Peso . Tot això amenitzat i conduït gràcies a l’enginy, l’humor i la música de Rolling Vibes Collective.  Les entitats seran també molt visibles durant aquests dies del Barrejant’20 a través dels OPIS  i d’una exposició de carrer que es podrà veure fins al 23 d’octubre a la plaça Teresa Valls i Diví.

I si bé la situació no ens permet organitzar el sopar tradicional, si que podrem gaudir des de casa d’un especial dinar de fusió de cuina africana preparat per Abarka catering, que es lliurarà a domicili i també al Casal de barri de l’Olivera, a les persones que ho sol·licitin. El dinar té un cost de 10€ per persona i tots els diners recaptats es destinaran a la Campanya d’emergència Món local Covid-19 endegada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Amb el dinar es lliurarà també una bosseta de cotó feta per Dayana’s, el nom comercial d’una beneficiària del banc de microcrèdit de Desos Opció Solidària a San Miguelito (Nicaragua). Aquestes bossetes es vendran també al preu de 2€ en les diferents activitats programades.

Consulteu la programació d’activitats:

DIPTIC BARREJANT PDF

Vídeos gravats de les ACTIVITATS:

Presentació del llibre “Volver a pisar las calles”

Taula rodona “Emergència Climàtica i desenvolupament sostenible”

Desplaça cap amunt