Veus de la cooperació en temps de covid

Veus de la cooperació en temps de covid és un documental editat en el marc del Barrejant’20 que recull les reflexions i vivències de persones vinculades a la cooperació arran de l’impacte de la Covid-19 en els països en els quals treballen. Des de l’Índia, el Camerun, Mali, Senegal, Marroc i Nicaragua ens expliquen de quina manera els ha afectat la pandèmia; com es troben i quines són les perspectives de futur a partir d’un reportatge coral construït a partir de diverses entrevistes virtuals.

Al fil de d’aquestes entrevistes sorgeixen alguns interrogants que ens obren la perspectiva sobre la pandèmia. Les mesures de prevenció que s’han establert estaven adaptades als diferents contextos? Per què aquesta pandèmia ha generat un interès que no tenim per altres malalties que maten molt més? Quins seran els impactes en termes de desenvolupament? Com es veu el futur?

Amb la covid-19 el món ha ballat, afirma Josep Sabé, responsable dels salesians a Yaoundé, capital del Camerun. El món ha canviat: la pandèmia ha posat en evidència la mundialització i amb això la necessitat de replantejar el món en què vivim, el model de producció i consum, i la necessitat d’establir una relació d’equilibri amb el planeta. La covid-19 ha agreujat la desigualtat i vulnerabilitzat encara més molts col·lectius, però també ha demostrat una gran capacitat d’adaptació i solidaritat. Incertesa, por, mort…però també suport mutu, cooperació, resilència i lluita.

El documental és el resultat de diverses entrevistes virtuals realitzades al llarg del mes de setembre de 2020 amb responsables i personal tècnic a terreny de diverses entitats amb les que col·labora l’Ajuntament de Sant Boi: Associació d’Amistat San Miguelito- Sant Boi, Assemblea de Cooperació Per la Pau, Cooperacció, Desos Opció Solidària, Fundació Juan Ciudad ONGD, Fundació Vicente Ferrer, Vols-Bosco Global.

Desplaça cap amunt