La Covid-19 a la VI Mostra local de Cinema i Convivència

L’any 2020 la Covid-19 va aturar el projecte educatiu de la Mostra local de Cinema i Convivència que s’ha reprès el curs escolar 2020-2021, en la seva sisena edició,  per reflexionar sobre els efectes de la Covid-19 arreu del planeta:  De Nord a Sud i més enllà, títol de l’edició actual.

Al cap d’un any de parlar de virus, contagis, malaltia, confinament, vacunes, el projecte d’enguany ha permès aprofundir en la reflexió sobre  els impactes d’aquesta situació des de diferents perspectives en les quals s’evidencia la interdependència del món en què vivim; des del petit comerç i el turisme, passant per la salut mental i el testimoni personal, fins als impactes en la migració i els drets humans.

Alumnes dels Salesians, de l’Escola Sant Josep, de l’Esplai Eixida Camps Blancs, del Fest-te Jove. PES (Plataforma d’Educació social Salesiana) Sant Boi i els joves del Centre Obert Lola Anglada han treballat de la mà de Dídac Roger de Kineina Audiovisuals per, a partir d’unes nocions sobre llenguatge audiovisual, aproximar-se als diferents impactes que ha causat la Covid a Sant Boi i més enllà. La Mostra ha obert la mirada a l’alumnat participant sobre l’impacte desigual que ha tingut la pandèmia. Acabat el curs, ens ofereixen les seves reflexions en vuit peces audiovisuals que es troben recollides en la web de la Mostra.

Desplaça cap amunt