Declaració institucional de suport a la societat ucraïnesa de l’Ajuntament de Sant Boi De Llobregat

El ple municipal del 24 de febrer de 2022 va aprovar per unanimitat la següent declaració institucional davant el conflicte a Ucraïna:

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat condemna enèrgicament la invasió militar d’Ucraïna per part de la Federació Russa. És una agressió completament injustificada, d’una gravetat inèdita i una violació flagrant del dret internacional, als acords de Minsk i a la Carta de les Nacions Unides i que posa en risc la seguretat global i l’estabilitat.

Exigim el cessament immediat de les hostilitats abans que es multipliqui el nombre de víctimes, així com el retorn de les tropes al territori internacionalment reconegut de la Federació Russa.

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat suma la seva veu a la del municipalisme solidari per demanar una desescalada del conflicte i una aposta per la desmilitarització de la zona i per l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de pau.

En aquests moments tan difícils, volem reiterar també el nostre suport a la integritat territorial i la sobirania d’Ucraïna, així com mostrar el total reconeixement i solidaritat amb el poble ucraïnès, especialment a la ciutadania que resideix o té vincles amb la nostra ciutat.

Sant Boi de Llobregat, a 24 de febrer de 2022.

DESCARREGA LA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

Alhora, Sant Boi se suma a la crida del municipalisme català contra la guerra i en la condemna a l’atac de Rússia a Ucraïna de la Federació de Municipis de Catalunya, i convoca una concentració en solidaritat amb el poble ucraïnès per al dimarts 1 de març de 2022 a les 19 hores a la Plaça de l’Ajuntament.

Desplaça cap amunt