#Desplaçades. Projecte escolar pel DMPR 2022

Per cinquè any consecutiu s’ha convidat als centres educatius de Sant Boi a participar en la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades, un projecte promogut des de l’Ajuntament i el Can Castells Centre d’Art amb la col·laboració de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i de l’artista santboiana Nien Boots per reivindicar el dret d’asil i el paper de Sant Boi com a Ciutat Refugi.

En aquest curs es vol generar un espai de coneixement sobre les raons que expliquen que 84 milions de persones arreu del món es trobin en situació de desplaçament forçat i malvisquin en campaments de refugiats. Es pretén que l’alumnat conegui aquestes situacions, les causes que els generen i els drets de les persones a migrar i ademanar asil a través de la reflexió i el treball plàstic.

Malgrat que l’activitat es planteja amb algunes limitacions i ja no es farà l’acte unitari que reunia a la Plaça de l’Ajuntament a les escoles participants el 20J, el projecte manté la seva essència: a partir de la reflexió i treball a les aules sobre el dret d’asil generar una reflexió plàstica i col·lectiva que conjumina el treball de cada alumne per generar una instal·lació comunitària pública que ocupa la plaça de l’Ajuntament el 20J. Una obra col·lectiva que ens ajuda a pensar els drets de les persones refugiades i alhora homenatjar-les. Una obra que aquest any utilitzarà com a element simbòlic les sabates que es puguin recollir a partir d’una crida en les escoles participants.

Desplaça cap amunt