La defensora Morena Herrera visita Sant Boi

La visita de l'activista, originària del Salvador, s'emmarca en l'edició de primavera 2022 del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

El passat 26 d’abril l’alumnat de secundària i batxillerat d’alguns centres educatius de la ciutat va assistir a un fòrum celebrar a Cal Ninyo per conèixer de primera mà l’experiència de l’activista. 

La defensora dels drets de les dones va compartir la seva experiència  amb120 alumnes de secundària i Batxillerat d’entre 14 i 17 anys de l’ IES Rubió I Ors , la Fundació Llor i el Pedagogium Cos. L’alumnat dels dos primers centres va realitzar un taller previ de sensibilització a càrrec de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Posteriorment la vam entrevistar a l’Espai Solidari de Ràdio Sant Boi, on ens apropava el seu testimoni en la lluita pels drets sexuals i reproductius femenins, amb especial atenció a la despenalització de l’abortament. Aquí podeu escoltar el podcast de l’entrevista.

Morena Herrera (El Salvador1960): Morena Herrera és possiblement la defensora dels drets de les dones més reconeguda al Salvador. És cofundadora de la Colectiva Feminista, una de les organitzacions feministes més ben articulades a Centreamèrica. Aborda casos de violència a la llar, ofereix atenció emocional i assessoria legal i promou un programa de xarxes de família solidària que proporciona una llar provisional a dones que fugen de situacions de violència i no tenen on anar. També està activament implicada en la lluita per la despenalització de l’avortament, sobre el qual el Salvador té una de les lleis més dures del món.

Desplaça cap amunt