La ciutat commemora el Dia Internacional de la Pau aquest mes de setembre amb dues exposicions, dues xerrades i una obra de teatre al voltant de la construcció de pau i la persistència de la violència en l'actual context mundial
Imatge: RUIDO Photo
El fil conductor de la commemoració del DIP – Dia Internacional de la Pau d’enguany respon a la necessitat de reflexionar al voltant dels reptes que planteja l’actual violència a les fronteres europees, l’auge de l’extrema dreta, la creixent aposta per les armes en detriment dels Drets Humans, o la construcció de discursos xenòfobs lligats a les migracions, entre d’altres temes.
Del 6 al 30 de setembre (Plaça de Catalunya) es podrà visitar l’EXPOSICIÓ DE CARRER: “Cara a cara amb les violències. Relats de resiliència a Centreamèrica”, una exposició cedida per l’ICIP- Institut Català Internacional per la Pau
i elaborada per RUIDO Photo. A través de la fotografia i d’entrevistes, la mostra fa un recorregut per les múltiples cares de les violències que afecten la vida quotidiana a tres països de Centreamèrica, coneguts com el Triangle Nord: El Salvador, Guatemala i Hondures.
Dissabte 17 setembre (18h Can Massallera) tindrà lloc la XERRADA “La verdad contada desde el exilio: una contribución a la paz de Colombia”, a càrrec de Sandra Torres Acosta, membre de l’Associació Construyamos Paz, i anirà acompanyada del visionat d’un documental.
L’endemà, diumenge 18 de setembre (19h Can Massallera), es representarà la PEÇA TEATRAL Buenas Noches Europa, a càrrec de la Companyia Animasur Teatro. L’obra escenifica com la guerra obliga un grup de persones a migrar, a desplaçar-se a un altre lloc, a abandonar tot allò que, fins llavors, havia estat la vida per elles. Des d’allà, no queda una altra opció que construir un destí, aventurar-se al mar i, des d’aquest precís instant, començar a oblidar. Entrades gratuïtes a www.entrapolis.com
Com a acte central de debat i reflexió, dijous 22 de setembre (19h Can Massallera), tindrà lloc la TAULA RODONA “Atrapats en la violència”, amb la participació de Jordi Armadans, politòleg i periodista expert en seguretat, i Carme Colomina, investigadora principal especializada en Unió Europea, desinformació I política global deL CIDOB.
Finament, del 29 de setembre al 29 d’octubre, es podrà visitar al CCCA- Can Castells Centre d’Art l’EXPOSICIÓ Refugium?, una retrospectiva dels materials artístics i plàstics elaborats els darrers anys en motiu de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades. El dijous 6 d’octubre es farà la inauguració de la mostra i una visita guiada per l’exposició a les 19h al Centre d’Art.
Totes les activitats són gratuïtes.