“Atrapats en la violència” és el títol que englobarà les activitats del Dia Internacional de la Pau 2022

La ciutat commemora el Dia Internacional de la Pau aquest mes de setembre amb dues exposicions, dues xerrades i una obra de teatre al voltant de la construcció de pau i la persistència de la violència en l'actual context mundial

Imatge: RUIDO Photo

El fil conductor de la commemoració del DIP – Dia Internacional de la Pau d’enguany respon a la necessitat de reflexionar al voltant dels reptes que planteja l’actual violència a les fronteres europees, l’auge de l’extrema dreta, la creixent aposta per les armes en detriment dels Drets Humans, o la construcció de discursos xenòfobs lligats a les migracions, entre d’altres temes. 

Del 6 al 30 de setembre (Plaça de Catalunya) es podrà visitar l’EXPOSICIÓ DE CARRER: “Cara a cara amb les violències. Relats de resiliència a Centreamèrica”, una exposició cedida per l’ICIP- Institut Català Internacional per la Pau
i elaborada per RUIDO Photo. A través de la fotografia i d’entrevistes, la mostra fa un recorregut per les múltiples cares de les violències que afecten la vida quotidiana a tres països de Centreamèrica, coneguts com el Triangle Nord: El Salvador, Guatemala i Hondures.

Dissabte 17 setembre (18h Can Massallera) tindrà lloc la XERRADA “La verdad contada desde el exilio: una contribución a la paz de Colombia”, a càrrec de Sandra Torres Acosta, membre de l’Associació Construyamos Paz, i anirà acompanyada del visionat d’un documental. 

L’endemà, diumenge 18 de setembre (19h Can Massallera), es representarà la PEÇA TEATRAL Buenas Noches Europa, a càrrec de la Companyia Animasur Teatro. L’obra escenifica com la guerra obliga un grup de persones a migrar, a desplaçar-se a un altre lloc, a abandonar tot allò que, fins llavors, havia estat la vida per elles. Des d’allà, no queda una altra opció que construir un destí, aventurar-se al mar i, des d’aquest precís instant, començar a oblidar. Entrades gratuïtes a www.entrapolis.com

Com a acte central de debat i reflexió, dijous 22 de setembre (19h Can Massallera), tindrà lloc la TAULA RODONA “Atrapats en la violència”, amb la participació de Jordi Armadans, politòleg i periodista expert en seguretat, i Carme Colomina, investigadora principal especializada en Unió Europea, desinformació I política global deL CIDOB.

 

Finament, del 29 de setembre al 29 d’octubre, es podrà visitar al CCCA- Can Castells Centre d’Art l’EXPOSICIÓ Refugium?, una retrospectiva dels materials artístics i plàstics elaborats els darrers anys en motiu de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades. El dijous 6 d’octubre es farà la inauguració de la mostra i una visita guiada per l’exposició a les 19h al Centre d’Art.

 

Totes les activitats són gratuïtes.

 

Desplaça cap amunt