Sant Boi inaugura un Centre d’Acollida per a Persones Refugiades

Després de molts mesos treballant en el projecte, avui ha tingut lloc l'acte d'inauguració del centre d'acollida en el marc del conveni de col· laboració entre l'Ajuntament de Sant Boi, el complex Benito Menni CASM i Creu Roja, amb el suport de la Fundació Rotary

Sant Boi acollirà un nou espai destinat a l’acollida de persones refugiades, com un dels compromisos que reivindiquen el municipi com a Ciutat Refugi, i alineat amb el recentmen aprovat nou pla local d’acollida 2022-2026.El projecte s’ubica en les instal· lacions de Benito Menni, que ha cedit l’espai per tal de poder iniciar el projecte, i estarà gestionat per Creu Roja, dins del programa estatal d’acollida, amb una capacitat de fins a 40 places. 

Un espai digne, amable, lluminós i molt ben equipat per acompanyar les persones que arribin a la ciutat, posat a punt especialment per aquesta iniciativa, i que ha comptat amb l’aportació de la Fundació Rotary, qui ha proporcionat el nou mobiliari del centre. 

L’ acte d’inaguració ha comptat amb la presència de la superiora de Benito Menni, Germanes Hospitalàries, Teresa Iñíguez; el gerent de Benito Menni CASM, Joan Orrit; la presidenta provincial de Creu Roja, Lídia Lanuza; l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la governadora del Districte 2202 de la Fundació Rotaria, Ingrid Steinhoffi.

El projecte sorgeix de l’oferiment per part de Benito Menni d’un dels recintes del complex hospitalari, i ha anat sumant aliances fins arribar a la materialització d’una nova proposta amb la que es permet reforçar la xarxa d’acollida existent a Catalunya, posant en marxa i coordinant els instruments i serveis necessaris que permetin l’acollida de persones refugiades, sol· licitants d’asil o en situació de protecció internacional a la ciutat de Sant Boi de Llobregat, des d’una perspectiva psicosocial i de drets orientada a l’autonomia de les persones i la seva inclusió a la ciutat.

Accés a la nota de premsa

Desplaça cap amunt