Sant Boi Commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau 2023 a través de la lectura i les arts plàstiques

Com cada any, el 30 de gener se celebra el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP), una jornada dedicada a reflexionar al voltant de la tolerància, la solidaritat, la cooperació, el respecte dels Drets Humans, la no-violència i la pau.

 

Cartell Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, 2023. Il·lustració de Namíbia Coronado.

Enguany, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer acollirà les activitats del DENIP del 24 al 27 de gener, totes gratuïtes i adreçades als infants i les famílies de la ciutat.

En aquesta ocasió, els dies 24, 25 i 26 de gener (17-19h) es faran els Tallers de manualitats per la Pau, càrrec de l’artista  i especialitzada en processos d’art comunitari Nien Boots. A través de diferents propostes plàstiques, els nens i nenes reflexionaran al voltant de la Cultura de Pau en la nostra societat i en buscaran els exemples més propers i quotidians. L’activitat es farà al vestíbul de la biblioteca.

Per altra banda, divendres 27 de gener (18h) tindrà lloc el Contacontes de la “Maleta de Contes dels Drets Humans”, dinamitzat per la narradora profesisonal Gina Clotet. L’activitat es farà a la Sala d’Actes de la mateixa biblioteca. 

El contacontes donarà el tret de sortida de la Maleta, que inclou una selecció de contes infantils sobre diferents temàtiques relacionades amb els Drets Humans, la Pau, la Solidaritat, el Conflicte, la Diversitat, etc. A partir d’aquest 2023, els  centres educatius de Primària de la ciutat podran demanar la Maleta de Contes dels Drets Humans dels Drets Humans a través de la guia d’activitats que s’ofereix des de l’Àrea d’Educació.

*Totes les activitats són gratuïtes i estan adreçada a nens i nenes a partir de 3 anys.

Ja amb els tallers en marxa, el 24 de gener el programa "Fet a Mida" de la Xarxa de Televisions Locals ens va visitar per conèixer quina és la proposta d'aquest any. Podeu recuperar el reportatge a continuació:

Desplaça cap amunt