L’Associació d’Amistat San Miguelito Sant Boi commemora el seu 25è aniversari amb l’exposició AMA y No Olvida, del Museo de la Memoria contra la Impunidad

L’Associació d’Amistat San Miguelito Sant Boi -AASMSB proposa dins dels actes de commemoració del seu 25è aniversari l’exposició AMA y No Olvida, del Museo de la Memoria contra la Impunidad 2019, que es podrà visitar del 13 al 23 de febrer a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

AMA y No Olvida, del Museo de la Memoria Contra la Impunidad es va crear per dignificar les víctimes mortals de les protestes cíviques per les reformes del sistema de seguretat social, durant la primavera del 2018 a Nicaragua. Unes protestes que van ser reprimides per la violència exercida pel govern en contra dels ciutadans i ciutadanes participants. El museu es va crear amb l’objectiu de preservar la memòria de les víctimes mortals, de les persones desaparegudes i de les famílies a través de documents, relats dels successos i altres materials audiovisuals i contingut informatiu sobre el context social de les mobilitzacions.

L’exposició AMA y No Olvida va ser creada per membres de la Asociación Madres de Abril (AMA), juntament amb el Centro Nicaragüense de Derechos Humanos (CENIDH), la Academia de Ciencias de Nicaragua (ACN) i col·lectius individuals que treballen de forma col·laborativa per la defensa dels drets humans i la reconstrucció de l’Estat de Dret a Nicaragua.

La mostra arriba a Sant Boi de la mà de l’Associació Amistat San Miguelito Sant Boi, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi, i s’inaugurarà dijous 16 de febrer a les 19h amb una visita guiada per Ángel Flores, cosí de José Leonel Casco, víctima mortal de la ciutat de Chinandega (juny 2018) que parlarà en representació de l’Asociación Madres de Abril (AMA). També intervindran Xavier Ruiz com a responsable d’Amèrica Llatina del FCCD, Carme Alcalde com a presidenta de l’Associació d’Amistat San Miguelito Sant Boi i Alba Martínez com a regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament de Sant Boi.

Desplaça cap amunt