Donació de mantes dels tallers de manualitats de gent gran a Creu Roja

Avui 17 de març una desena de dones s’ha desplaçat al local de l’Assemblea Local de Creu Roja per fer un lliurament de les vint-i-quatre mantes que es van teixir durant la pandèmia, fruit d’un procés comunitari treballat des dels Tallers de manualitats de gent gran. A més de les mantes, s’han lliurat conjunts de bufanda i guants. Creu Roja distribuirà tot aquest material entre les famílies refugiades acollides al Centre de protecció temporal i a altres famílies que atenen.

Les mantes son fruit d’un procés comunitari  que s’ha coordinat des de l’àmbit de Gent gran de l’Ajuntament, la gestió de l’Associació DID i el mestratge de Pilar Ruiz.  Davant les restriccions de la pandèmia, es va voler mantenir el treball dels tallers de manualitats, que les dones participants van passar a fer des de casa. L’Associació DID els proporcionava la llana en trobades a l’aire lliure i a partir d’aquí les participants teixien des de casa. Teixir des de casa, explicaven en l’acte d’avui, les va ajudar a sentir-se acompanyades i útils perquè sabien que  la seva feina serviria per  ajudar a altres. Se hacía con ilusión porque sabíamos a que se dedicaba. També, a combatre una mica la soledat de la pandèmia. Durante la pandemia no estuvimos solas (….) íbamos sumando cuadritos.

Al llarg de l’acte, des de Creu Roja i l’Ajuntament s’ha reconegut el valor d’aquesta feina i s’ha fet arribar l’agraïment per part de les famílies que les rebran. Com deia la responsable del centre de protecció, les usuàries del centre de protecció agraeixen el sentir-se pensades per altres.

Actualment hi ha més de vuitanta persones que participen en aquests tallers que es realitzen als casals municipals (Camps Blancs, Marianao, Casablanca i Can Massallera) i als casals de gent gran (barri Centre i Cooperativa).

Desplaça cap amunt