El Pla municipal d’acollida a persones refugiades seleccionat com a Bona pràctica

La Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer ens han comunicat que el Pla Municipal d’Acollida a Persones Refugiades. Resposta a una situació d’emergència humanitària com a bona pràctica en immigració. El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és una  iniciativa de la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya que  té per objectiu promoure la millora i la innovació den els governs locals a través de la disusió d’experiències que segueixen una metodologia comuna, la reflexió i l’intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.  Consideren que les pràctiques seleccionades poden servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals

Aquest reconeixement del Pla municipal d’acolllida, que s’aprovà el 2016 i es desplegà fins el 2019,  situa a l’Ajuntament de Sant Boi com a referent en el disseny d’una política pública d’acollida. L’avaluació externa que es va realitzar del Pla d’acollida a persones refugiades va servir de base per a l’elaboració del Pla municipal Sant Boi Ciutat Refugi aprovat definitivament el setembre de 2022.

Desplaça cap amunt