El Plenari de l’Ajuntament aprova una declaració institucional sobre Gaza

El Ple municipal va aprovar ahir dijous 26 d’octubre una declaració institucional que condemna la violència generada per l’ofensiva de Hamàs contra Israel i la declaració de guerra d’aquest país contra la franja de Gaza, que està ocasionant milers de morts i persones ferides, especialment entre la població civil, i una catàstrofe humanitària de grans dimensions.

Durant la sessió plenària es va fer una lectura coral de la declaració per part de tots els grups municipals que hi han votat a favor (PSC, ERC, PP i Sant Boi en Comú Podem). Vox ha optat per l’abstenció.

La declaració institucional condemna “tota la violència infringida contra la població civil” i se suma a “la crida de Nacions Unides i de les organitzacions internacionals humanitàries que exigeixen el compliment del dret internacional humanitari, la protecció dels drets humans per part de les dues parts enfrontades i el cessament de les hostilitats”. En aquest sentit, el text aprovat se suma a la declaració del secretari general de Nacions Unides en el sentit que “només una pau negociada que satisfaci les aspiracions nacionals legítimes de palestins i israelians per igual pot portar estabilitat a llarg termini”.

L’Ajuntament de Sant Boi considera que “els governs locals han d’assumir un rol important en l’àmbit de les relacions internacionals i la cooperació per esdevenir actors de pau, i fer de la diplomàcia de ciutats una eina útil per tal de fer front a conflictes com el del Pròxim Orient.”

 

Desplaça cap amunt