Aula Oberta de Teatre social

L’Aula Oberta de Teatre Social ofereix una  formació contínua de teatre adreçada a l’alumnat de secundària en horari extraescolar. L’aula està oberta els dissabtes al matí a Can Massellera i actualment és l’Associació Teatre del Buit qui la dinamitza.

 

A partir de l’exploració de diverses tècniques teatrals vinculades al teatre social, els i les joves participants reflexionen sobre diverses temàtiques pròpies de l’educació per a la justícia global. Des d’aquesta reflexió, es creen petites peces teatrals que es representen en diferents espais educatius de debat i reflexió on participen altres alumnes de secundària, com ara el Fòrum d’alumnes de Ciutats Defensores de Drets Humans.

 

El projecte es va iniciar en l’àmbit del civisme el 2013 però progressivament ha anat vinculant-se l’àmbit del Pla municipal d’Educació i Formació per a la Solidaritat, especialment per la realització dels esquetxos teatrals dels fòrums d’alumnes, on cada any hi participen més de 300 joves de secundària (ESO i Batxillerat).

 

Des dels seus inicis fins l’actualitat, aquest projecte s’ha mantingut estable, amb la incorporació anual de nous alumnes i la realització de diferents representacions en diferents contextos al llarg del calendari escolar.

Desplaça cap amunt